0

La tua libreria digitale di ricerca

Libro, Els nous imaginaris culturals : espiritualitats orientals, teràpies i sabers esotèrics, Prat, Joan, Publicacions URV
EB
Libro
EB
Libro
Els nous imaginaris culturals : espiritualitats orientals, teràpies i sabers esotèrics
2012 - Universitat Rovira i Virgili - Tarragona
ID: 4431047
Permalink: http://digital.casalini.it/9788484243113
ISBN: 9788484243113
 • Informazioni
  DESCRIZIONE

  372 p.

  COLLANA

  Recerca ; 20

  NOTE
  • Un dels grans etnòlegs evolucionistes, James Frazer, va predir que totes les societats humanes havien de passar, en un procés evolutiu lineal, per tres grans etapes: la màgica, la religiosa i la científica. Semblantment, Frazer estava convençut que les societats occidentals estaven plenament instal·lades a la fase científica. Però l'art de la predicció, com el de la profecia, és una tècnica arriscada i, si mirem al nostre voltant, tot sembla indicar que Frazer anava força desencaminat, ja que, si bé és cert que les religions hegemòniques han perdut el paper polític, cultural i simbòlic que havien tingut fins als anys setanta del segle xx (procés conegut a les ciències socials com a secularització o desencantament del món), també ho és que, contra tots els pronòstics, després de la segona guerra mundial, s'ha produït un nou «reencantament del món», que engloba un camp ampli de significats i fronteres incertes.
  • Aquesta proliferació de pràctiques, creences i imaginaris ha rebut diferents denominacions, com per exemple Nova Era o New Age, àmbit difús del mistèric o espiritualitats emergents, o nebulosa misticoesotèrica. Nosaltres hem optat per denominar-ho Nous Imaginaris Culturals. [Texto de la editorial].
FORMATO :
DIMENSIONE DEL FILE: 2,71 Mb
Numero di stampe permesse: Documento non stampabile
Opzioni d'uso: Download, no stampa, copia/incolla autorizzato
Compatibilità: Adobe Acrobat, Desktop, App
Iva esclusa
EUR 4,14