Torrossa Online Digital Bookstore 0

Your store for digital research texts

Book, Gynaikes : Mulieres : mirades sobre la dona a Grècia i a Roma, Fortea Domènech, Gemma - Zaragoza Gras, Joana, Publicacions URV
EB
Book
EB
Book
Gynaikes : Mulieres : mirades sobre la dona a Grècia i a Roma
2012 - Universitat Rovira i Virgili - Tarragona
ID: 4426252
ISBN: 9788484243656
 • Information
  DESCRIPTION

  193 p. : ill.

  SERIES

  Atenea ; 13

  NOTE
  • Fins no fa gaire, es veia el món clàssic des d'una mirada androcèntrica, en què el paper de la dona quedava molt desvirtuat. Afortunadament, cada vegada són més els estudis que intenten demostrar que, si bé la dona no va gaudir a Grècia i a Roma dels mateixos privilegis que els homes, el seu paper en aquestes societats va ser bastant més rellevant que el que ens transmeten alguns autors clàssics. Per què es creen unes determinades històries mítiques? Quins eren els rols i els espais de les dones? En quin moment de la història grega i romana van passar de l'oíkos, espai privat, a la polis, espai públic? Aquestes i altres preguntes troben resposta en el volum que ara teniu a les mans. Les i els investigadors ens endinsen en aquest món clàssic que, tot i estar molt allunyat cronològicament, ens és molt proper a causa de la pervivència d'una ideologia i d'un poder patriarcal que ens ha quedat com a llegat.
  • Aquest llibre ens ajuda a comprendre el món actual, ens fa paleses les nostres arrels culturals i ens dóna una mirada diferent sobre les dones del món grec i romà que esperem que ajudi a retirar el vel d'incertesa i mite amb què durant molts anys han estat embolcallades. [Texto de la editorial].
  • Proceedings of a seminar held in Tarragona, Spain, Mar. 1-3, 2010.
  • Includes bibliographical references.
FORMAT :
FILE SIZE: 12.15 Mb
Authorised print limit: Printing not allowed
Permissions: Download, no printing, copy/paste authorised
Compatibility: Adobe Acrobat, Desktop, App
VAT Excluded
EUR 4.14