IP: 46.229.168.144
.
Advanced search
Collection by: Publisher Title

Chiapas, l'emergència de la pagesia indígena - Vives, Antoni - Barcelona : Universitat de Barcelona, 2009.Monograph
Catalog
Universitat de Barcelona
Vives, Antoni

Chiapas, l'emergència de la pagesia indígena

Barcelona : Universitat de Barcelona, 2009.
ID: 4422796
Permalink: http://digital.casalini.it/9788447536672
ISBN: 9788447536672
Description
  • 198 p.
Series
Notes
  • L'aixecament armat de l'Ejército Zapatista de Liberación Nacional (EZLN) a l'estat mexicà de Chiapas l'any 1994 va significar l'aparició a l'escena pública de la primera guerrilla llatinoamericana després de la guerra freda. En un moment d'eufòria neoliberal, l'EZLN va esdevenir un clar precursor dels moviments antiglobalització. Hi va ajudar l'oportunisme polític i la forta presència del zapatisme a la xarxa Internet, que van fer que el conflicte de Chiapas tingués una gran repercussió mediàtica en els anys immediatament posteriors a l'aixecament. Els esdeveniments van fer sortir a la llum pública mundial un conflicte que vint anys enrere ja es trobava clarament configurat. Un episodi històric encara vigent, fruit d'un procés complex amb arrels històriques profundes, en el marc del qual la pagesia indígena ha après a fer-se escoltar en la vida política mexicana i mundial.
  • L'objectiu del present llibre és oferir una explicació sintètica i completa del conflicte, des dels antecedents històrics més llunyans fins al moment actual, en el qual les comunitats indígenes rebels s'han vist progressivament abandonades per l'opinió pública internacional. El llibre ofereix també un recull de textos i testimoniatges que de ben segur ens ajudaran a entendre'n millor els aspectes clau. [Texto de la editorial].
  • Includes bibliographical references.
Topics
  • History of the Americas (Local)LCC: F
México en el siglo XX : del Porfiriato a la globalizaciónMéxico en el siglo XX : del Porfiriato a la globalización
La formación de la identidad cubana (el debate Saco-La Sagra)La formación de la identidad cubana (el debate Saco-La Sagra)
Viaje a la HabanaViaje a la Habana
¡Américas unidas! : Nelson A. Rockefeller's Office of Inter-American Affairs, 1940-46¡Américas unidas! : Nelson A. Rockefeller's Office of Inter-American Affairs, 1940-46
Historia general de las IndiasHistoria general de las Indias
Universitat de Barcelona
Complete work
Chiapas, l'emergència de la pagesia indígena
Casalini on LinkedIn Casalini on Twitter Casalini on Facebook
Copyright 2000-2017 Casalini libri
VAT no. IT03106600483