IP: 40.77.167.121
.
Advanced search
Collection by: Publisher Title
Owing to system upgrades, we would like to advise that on 25th March the website may not available from 9:00 am to 12:00 noon.
We apologise for any inconvenience caused.

Chiapas, l'emergència de la pagesia indígena - Vives, Antoni - Barcelona : Universitat de Barcelona, 2009.Monograph
Sample pageSample page
Catalog
Universitat de Barcelona
Vives, Antoni

Chiapas, l'emergència de la pagesia indígena

Barcelona : Universitat de Barcelona, 2009.
ID: 4422796
Permalink: http://digital.casalini.it/9788447536672
ISBN: 9788447536672
Description
  • 198 p.
Series
Notes
  • L'aixecament armat de l'Ejército Zapatista de Liberación Nacional (EZLN) a l'estat mexicà de Chiapas l'any 1994 va significar l'aparició a l'escena pública de la primera guerrilla llatinoamericana després de la guerra freda. En un moment d'eufòria neoliberal, l'EZLN va esdevenir un clar precursor dels moviments antiglobalització. Hi va ajudar l'oportunisme polític i la forta presència del zapatisme a la xarxa Internet, que van fer que el conflicte de Chiapas tingués una gran repercussió mediàtica en els anys immediatament posteriors a l'aixecament. Els esdeveniments van fer sortir a la llum pública mundial un conflicte que vint anys enrere ja es trobava clarament configurat. Un episodi històric encara vigent, fruit d'un procés complex amb arrels històriques profundes, en el marc del qual la pagesia indígena ha après a fer-se escoltar en la vida política mexicana i mundial.
  • L'objectiu del present llibre és oferir una explicació sintètica i completa del conflicte, des dels antecedents històrics més llunyans fins al moment actual, en el qual les comunitats indígenes rebels s'han vist progressivament abandonades per l'opinió pública internacional. El llibre ofereix també un recull de textos i testimoniatges que de ben segur ens ajudaran a entendre'n millor els aspectes clau. [Texto de la editorial].
  • Includes bibliographical references.
Topics
  • History of the Americas (Local)LCC: F
Sample PageChiapas, l'emergència de la pagesia indígena - [Vives, Antoni] - [Barcelona : Universitat de Barcelona, 2009.]
¡Américas unidas! : Nelson A. Rockefeller's Office of Inter-American Affairs, 1940-46¡Américas unidas! : Nelson A. Rockefeller's Office of Inter-American Affairs, 1940-46
Viaje a la HabanaViaje a la Habana
Crónicas socialesCrónicas sociales
Historia verdadera de la conquista de la Nueva EspañaHistoria verdadera de la conquista de la Nueva España
Crónica mexicanaCrónica mexicana
Universitat de Barcelona
Complete work
Chiapas, l'emergència de la pagesia indígena
Casalini on LinkedIn Casalini on Twitter Casalini on Facebook
Copyright 2000-2017 Casalini libri
VAT no. IT03106600483