0

La tua libreria digitale di ricerca

Libro, Arqueologia i política : la gestió de Martín Almagro Basch al capdavant del Museu Arqueològic Provincial de Barcelona (1939-1962), Gracia Alonso, Francisco, Universitat de Barcelona
EB
Libro
EB
Libro
Arqueologia i política : la gestió de Martín Almagro Basch al capdavant del Museu Arqueològic Provincial de Barcelona (1939-1962)
2012 - Universitat de Barcelona
ID: 4437092
Permalink: http://digital.casalini.it/9788447539253
ISBN: 9788447539253
 • Informazioni
  DESCRIZIONE

  406 p. : ill.

  NOTE
  • Bandejar la memòria de Martín Almagro Basch, fer com si la seva etapa a Barcelona no hagués existit. Aquesta va ser la posició que arqueòlegs catalans com Lluís Pericot, Miquel Tarradell, Joan Maluquer de Motes, Antoni Arribas i Eduard Ripoll, entre d'altres, van adoptar quan Almagro, que havia estat el mestre de bona part d'ells, es traslladà a Madrid el 1962. Format a Madrid i afecte al règim, Almagro fou nomenat director del Museu Arqueològic Provincial de Barcelona en substitució de Pere Bosch Gimpera, que s'havia exiliat. Amb habilitats polítiques i una innegable capacitat de treball, aconseguí un poder quasi absolut sobre la recerca i la difusió de l'arqueologia a Catalunya i esdevingué una figura molt influent de la recerca europea.
  • Aquesta obra de Francisco Gracia analitza el compromís ideològic d'Almagro, la reorganització i la gestió del museu fins al 1962, l'aposta per les intervencions a Empúries amb l'ajut de l'exèrcit, les lluites amb la Comissaria General d'Excavacions Arqueològiques, l'existència d'una nova Escola de Barcelona i la xarxa de relacions personals i acadèmiques que Almagro establí des del seu lloc de poder i que, a la fi, van esdevenir febles i falses. [Texto de la editorial].
  • Includes bibliographical references (p. [383]-395) and index.
FORMATO :
DIMENSIONE DEL FILE: 2,38 Mb
Numero di stampe permesse: Documento non stampabile
Opzioni d'uso: Download, no stampa, copia/incolla autorizzato
Compatibilità: Adobe Acrobat, Desktop, App
Iva esclusa
EUR 6,61