Owing to system upgrades, we would like to advise that on 17th October the website may not be available from 6:00 pm to 8:00 pm. We apologise for any inconvenience caused.

Torrossa Online Digital Bookstore 0

Your store for digital research texts

Book, Poètiques de la natura : espais per a l'espiritualitat, Gras, Irene - Sala, Teresa-M, Universitat de Barcelona
EB
Book
EB
Book
Poètiques de la natura : espais per a l'espiritualitat
2018 - Universitat de Barcelona
ID: 4547869
ISBN: 9788491682257
 • Information
  DESCRIPTION

  104 p. : ill.

  NOTE
  • Includes bibliographical references.
  • Aquest quadern aborda la condició de la naturalesa com a font inexhaurible d'inspiració artística i la configuració per part dels creadors d'un imaginari poètic, simbòlic i oníric. En el tombant del segle XIX al XX, en plena època de la industrialització, es definí un nou sentit espiritual de la naturalesa, fruit de la influència del Romanticisme i del simbolisme, i alhora es creà un marc de convivència d'aquesta visió amb una altra de materialista, que reduïa la idea de natura a una dimensió del tot tangible i mesurable. A Poètiques de la natura s'estudia com la necessitat de protegir espais del territori i la reformulació de valors espirituals van ser l'essència d'aquest moment. Així mateix, s'hi mostra un repertori de joguines fabricades a partir d'elements naturals que esdevenen artefactes ecològics de difícil conservació i s'hi destaca la importància que assolí la joguina industrial o econòmica arran del debat entre art i indústria.
  • Clou el volum una riflexió sobre els corrents estètics, que osciŀlaren entre dos pols: el concepte de mimesi i el de símbol, amb els quals enllacen les figures de Maurice Maeterlinck i Adrià Gual. [Texto de la editorial].
  • Contributions in Catalan and Spanish.
  • Selected papers presented at the symposium held in Barcelona, Spain, November 25-27, 2015.
FORMAT :
FILE SIZE: 10.02 Mb
Authorised print limit: Printing not allowed
Permissions: Download, no printing, copy/paste authorised
Compatibility: Adobe Acrobat, Desktop, App
VAT Excluded
EUR 4.14